0749.066.261 / 0752.217.115 info@biobags.ro
Alegerea curată!Alegerea curată!

De ce Eco?

Pungii biodegradabile și compostabile nu sunt doar ceea ce aceasta planeta are nevoie, ei sunt ceea ce planeta asta merită.
Pungile biodegradabile și compostabile nu sunt doar ceea ce această planetă are nevoie, ci sunt ceea ce planeta aceasta merită.
Datorită rapidității dezvoltării industriei globale, pământul se confruntă cu probleme din ce în ce mai accentuate (poluare, pierderea biodiversității, schimbări climatice, etc). Astfel, considerăm că a venit timpul să ne gândim nu doar la protejarea ecosistemelor grav afectate,ci și la regenerarea lor.
Prin produsele BioBags, am început deja această misiune având o soluție optimă pentru unul dintre cei mai frecvenți poluanți de pe planetă – pungile de plastic de unică folosință. Am reușit să găsim un produs care le poate înlocui cu brio: pungile BioBags 100% Biodegradabile, Compostabile și Fertilizante.
Acestea nu conțin plastic și sunt fabricate în întregime din amidon vegetal și alte extracte naturale, fiind inofensive față de plante, animale și întreg mediul înconjurător.

ȘTIAȚI CĂ…?

 • Fiecare bucată de plastic realizată vreodată (excluzând cele arse) există încă în natură?
 • Plasticul se degradează în aproximativ 500 – 1000 ani?
 • La nivel mondial, s-a produs mai mult plastic în ultimul deceniu față de ultimul secol?
 • 50% din materialele plastice pe care le producem le folosim o dată și le aruncăm?
 • Recuperăm doar 5% din materialele plastice pe care le fabricăm?
 • La nivel mondial, în fiecare minut sunt folosite peste 1 MILION de pungi iar anual se folosesc 500 MILIARDE de pungi de plastic?
Orice produs convențional din plastic, de exemplu: element fabricat din polipropilenă (PP), material nețesut din polipropilenă (PP nețesut), material din polietilenă (PE) / policlorură de vinil (PVC) / polietilenă de densitate înaltă sau joasă (HDPE, LDPE) / polistiren (PS) / nylon poliamide sau poli tereftalat (PET) nu este biodegradabil și nici compostabil.
Sacoșele nețesute reutilizabile sunt prezentate drept pungi din material textil, ele fiind defapt pungi din polipropilenă. Chiar și paharele de hârtie au un strat de plastic care le ajută să reziste la temperaturi înalte și care le conferă o rigiditate specifică.
Interdicția completă a plasticului este momentan inoportună din cauza lipsei unor alternative eficiente.

SITUAȚIA MATERIALELOR DIN PLASTIC:

Proprietățile chimice conținute de materialele plastice pot fi absorbite de organism. Testele îndică faptul că miliarde de oameni din întreaga lume sunt contaminați cu particule de plastic. Peste 83% din probele de apă potabilă prelevate la nivel mondial sunt de asemenea contaminate.
 
Anumiți compuși care se regăsesc în materialele plastice pot provoca modificări hormonale sau pot avea alte efecte negative asupra sănătății populației.
În fiecare zi, sute de animale mor ca urmare a ingerării produselor din plastic. Un milion de păsări marine și 100.000 de mamifere sunt ucise anual de plasticul aflat în oceanele lunii.
Pungile biodegradabile BioBags sunt aici pentru a înlocui pungile de plastic, atât de dăunătoare mediului înconjurător. Pungile noastre sunt fabricate din amidon vegetal și alte extracte naturale care le permite să se degradeze complet în termen de 3 – 4 luni, fără a lăsa reziduuri toxice. Ele pot înlocui pungile de plastic în aproape toate domeniile și sunt complet ecologice:
 • Nu conțin plastic și sunt fabricate din extracte naturale;
 • Sunt 100% biodegradabile și compostabile în natură;
 • Au proprietăți antistatice naturale;
 • Se dizolvă în apă la temperaturi ridicate ( > 80°C);
 • Sunt inofensive dacă sunt ingerate accidental de animale.

Planet Or Plastic?

film of National Geographic

How We Can Keep Plastics Out of Our Ocean

film of National Geographic

WORLD IN OUR HANDS!